Eszter kocka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

Piskótához:

  • 6 tojás
  • 16 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 3 dkg keserű kakaópor
  • 2 ek tortadara
  • 0,5 dl olvasztott vaj
  • 0,5 csomag sütőpor

Csokoládékrémhez:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 12,5 dkg mascarpone
  • 2,5 dl tejszín

Gesztenyekrémhez:

  • 25 dkg gesztenyepüré
  • 5 dkg vaj
  • 12,5 dkg mascarpone
  • 2,5 dl tejszín
  • 1 korty rum, vagy pár csepp rumaroma

Továbbá:

  • babapiskóta
  • feketekávé
  • kakaópor
  • porcukor

Elkészítése:

Piskóta készítése:

A tojások sárgájához adjuk a cukrot, és addig keverjük, amíg szinte fehér nem lesz. Ekkor hozzáadjuk az olvasztott vajat, és ezt is jól elkeverjük benne.

A liszthez adjuk hozzá a sütőport, a kakaóport és a tortadarát, keverjük el, majd adjuk hozzá a tojásos keverékhez. A tojások fehérjét verjük fel kemény habbá, és óvatosan forgassuk a tésztába.

Sütőpapírral bélelt nagy méretű tepsibe (gáztepsi) öntjük a tésztát, egyenletesen elsimítjuk, és előmelegített 180-200 fokos sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. A kisült piskótát hagyjuk kihűlni, majd keresztben megfelezzük.

Csokikrém készítése:

A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. Hozzáadjuk a vajat és a vaníliás cukrot, és addig keverjük, míg egyenletesen elolvad benne minden. Kicsit hűlni hagyjuk, közben a tejszínt kemény habbá verjük. Először a mascarponét keverjük a közben lehűlt olvasztott csokiba, majd a felvert habot is beleforgatjuk. Addig keverjük, míg kemény állagú krémet nem kapunk.

Gesztenyekrém készítése:

A gesztenyekrémhez a gesztenyepürét kikeverjük a vajjal, hozzáadjuk a mascarponét, a rumot és a felvert tejszínhabot. Sima, egynemű krémmé keverjük.

Összeállítás:

A piskóta egyik felére rákenjük a csokoládés krémet. A krémre feketekávéba mártogatott babapiskótákat sorakoztatunk (kb. 10-12 db). A piskótákra kenjük a gesztenyés krémet, majd lezárjuk a másik piskótalappal. Kissé lenyomkodjuk, az oldalán a krémet elkenjük.

Tetejét kakaóporral megszórjuk, majd sablon segítségével porcukorból mintát is szórhatunk rá. Hűtőben hagyjuk legalább 3-4 órát, hogy szépen összeálljon a süti, majd szeleteljük.