Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Erzsó szelet recept

Erzsó szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Piskótához:

    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek kristálycukor
    • 4 ek liszt
    • 1/2 cs sütőpor

    Töltelékhez:

    • 1 kg alma
    • 15 dkg porcukor
    • 2 dl víz
    • 20 dkg darált keksz
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 1 mk őrölt fahéj

    Tetejére:

    • 5 dl szénsavas ásványvíz
    • 2 dl narancs szörp
    • 3 ek kristálycukor
    • 2 cs vaníliás pudingpor

    Elkészítése:
    Az almát meghámozzuk, lereszeljük egy lábosba tesszük, beleöntjük a vizet kicsit pároljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás pudingport, a darált kekszet, a fahéjat és összeforraljuk.

    4 db tojásfehérjét keményre felverjük beletesszük a 4 ek kristálycukrot és ezzel még tovább verjük.
    Amikor már kemény a hab hozzáadjuk a 4 db tojássárgáját és ezzel is még tovább verjük. Végül a 4 ek lisztet a sütőporral elvegyítjük és a tojásos masszához adjuk.

    Egy közepes tepsit kibélelünk alufóliával ráöntjük az almás masszát erre a piskóta masszát és egybe megsütjük. Miután megsült tetejét meghintjük liszttel, hogy ne ragadjon a deszkára a piskóta.Kiborítjuk a tepsiből, levesszük a fóliát.

    Tetejére: A vizet feltesszük forrni a cukorral. Miután felforrt 2 dl szörpbe beletesszük a pudingot. A vizet levesszük a tűzről és beleöntjük a szörpös pudingot. Összekeverjük és feltesszük forrni. Állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük és még melegen az almára öntjük.
    Miután kihűlt szeletelhetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá