Hozzávalók:
Piskótához:
Töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk, lereszeljük egy lábosba tesszük, beleöntjük a vizet kicsit pároljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás pudingport, a darált kekszet, a fahéjat és összeforraljuk.
4 db tojásfehérjét keményre felverjük beletesszük a 4 ek kristálycukrot és ezzel még tovább verjük.
Amikor már kemény a hab hozzáadjuk a 4 db tojássárgáját és ezzel is még tovább verjük. Végül a 4 ek lisztet a sütőporral elvegyítjük és a tojásos masszához adjuk.
Egy közepes tepsit kibélelünk alufóliával ráöntjük az almás masszát erre a piskóta masszát és egybe megsütjük. Miután megsült tetejét meghintjük liszttel, hogy ne ragadjon a deszkára a piskóta.Kiborítjuk a tepsiből, levesszük a fóliát.
Tetejére: A vizet feltesszük forrni a cukorral. Miután felforrt 2 dl szörpbe beletesszük a pudingot. A vizet levesszük a tűzről és beleöntjük a szörpös pudingot. Összekeverjük és feltesszük forrni. Állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük és még melegen az almára öntjük.
Miután kihűlt szeletelhetjük.