Erzsó szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Erzsó szelet

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 4 db tojás
  • 4 ek kristálycukor
  • 4 ek liszt
  • 1/2 cs sütőpor

Töltelékhez:

  • 1 kg alma
  • 15 dkg porcukor
  • 2 dl víz
  • 20 dkg darált keksz
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 1 mk őrölt fahéj

Tetejére:

  • 5 dl szénsavas ásványvíz
  • 2 dl narancs szörp
  • 3 ek kristálycukor
  • 2 cs vaníliás pudingpor

Elkészítése:
Az almát meghámozzuk, lereszeljük egy lábosba tesszük, beleöntjük a vizet kicsit pároljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás pudingport, a darált kekszet, a fahéjat és összeforraljuk.

4 db tojásfehérjét keményre felverjük beletesszük a 4 ek kristálycukrot és ezzel még tovább verjük.
Amikor már kemény a hab hozzáadjuk a 4 db tojássárgáját és ezzel is még tovább verjük. Végül a 4 ek lisztet a sütőporral elvegyítjük és a tojásos masszához adjuk.

Egy közepes tepsit kibélelünk alufóliával ráöntjük az almás masszát erre a piskóta masszát és egybe megsütjük. Miután megsült tetejét meghintjük liszttel, hogy ne ragadjon a deszkára a piskóta.Kiborítjuk a tepsiből, levesszük a fóliát.

Tetejére: A vizet feltesszük forrni a cukorral. Miután felforrt 2 dl szörpbe beletesszük a pudingot. A vizet levesszük a tűzről és beleöntjük a szörpös pudingot. Összekeverjük és feltesszük forrni. Állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük és még melegen az almára öntjük.
Miután kihűlt szeletelhetjük.