Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Erdélyi raffaello recept

Erdélyi raffaello
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    Kókuszos tészta:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 15 dkg kristálycukor
    • 15 dkg kókuszreszelék
    • 2 evőkanál finomliszt
    • 1 csomag sütőpor

    Kakaós-diós tészta:

    • 10 dkg darált dió
    • 1 csomag sütőpor
    • 2 evőkanál finomliszt
    • 3 ek cukrozatlan kakaópor
    • 5  tojásfehérje
    • 15 dkg kristálycukor

    Krém:

    • 4 dl tej
    • 1 vanília rúd kikapart magja
    • 20 dkg cukor
    • 2 tasak vaníliás pudingpor
    • 10  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 25 dkg vaj
    • 15 dkg mascarpone
    • 5 ek csokoládéforgács a tetejére

    Elkészítése:

    A kókuszos tészta elkészítése:

    A tojásfehérjéket robotgéppel kemény habbá verjük. Félidőben hozzáadjuk a cukrot és addig verjük, amíg a cukorszemcsék el nem olvadnak.

    A liszthez hozzákeverjük a sütőport és a kókuszreszeléket, majd óvatosan belekeverjük a tojásfehérje habot. Kb  23*32 cm-es, sütőpapíros tepsibe simítjuk, majd 180 fokon kb 15 percig sütjük.

    Kakaós-diós tészta elkészítése:

    Amíg a kókuszos tészta sül, addig elkészítjük a barna tésztát. A diót és a sütőport belekeverjük a lisztbe, majd beleszitáljuk a kakaót is. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd belekeverjük a lisztes-diós keveréket. Ugyanúgy sütjük, mint a kókuszos tésztát.

    A krém elkészítése:

    A vaníliarúd magját kikaparjuk, majd belekeverjük a tejbe a cukorral együtt és egy órát állni hagyjuk.

    A pudingport habverővel beledolgozzuk a tejbe, majd feltesszük forrni és állandó keverés mellett hozzáadjuk a tojásokat is (fontos az állandó keverés, nehogy a tojás összekapjon). Alaposan összekeverjük, majd sűrűre főzzük.

    Ahogy sűrűsödni kezd, vegyük le a tűzről és addig keverjük amíg bírjuk, majd lehűtjük.

    Ha a puding már félig kihűlt, akkor hozzádolgozzuk a puha vajat és a mascarponét.

    A krém kétharmadát a fehér tésztára kenjük, erre jön a barna tészta, majd megkenjük a maradék krémmel. A tetejét csokiforgáccsal szórjuk meg. Hűtőbe tesszük egy pár órára és utána szeleteljük.

    (Mi a videón a lapokat gázetpsiben sütöttük. Ekkor a lapok vékonyabbak lesznek.)

    Nézd meg videón is:

    Az erdélyi raffaello kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 330 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 31 g
    Zsír: 21 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá