Erdei gyümölcsös kosárka recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 23 dkg tönkölybúza liszt, vagy finom liszt
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg cukor
- 6 g sütőpor
- 10 dkg vaj
- 60 ml tej
- 20 g méz
- 10 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
Elkészítése:
A cukorral habosra keverjük a tojásokat.
Mézzel, tejjel elkeverjük az olvasztott, lehűtött vajat, a tojásos keverékhez adjuk.
Lisztben elkeverjük a sütőport és a tojásos mézes masszához adagoltjuk.
Az összeállított tészta egy éjszakát hűtőszekrényben pihen.
Alaposan kikenjük zsiradékkal a kosárka formákat, majd lisztet szórunk bele.
A híg masszát a formába adagoljuk, elosztjuk rájuk a gyümölcsöt, majd 180°C-ra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsül.
Az adagból 22 db kosárka lesz.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.