Erdei gyümölcsös kosárka recept
Hozzávalók:
- 23 dkg tönkölybúza liszt, vagy finom liszt
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 12 dkg cukor
- 6 g sütőpor
- 10 dkg vaj
- 60 ml tej
- 20 g méz
- 10 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
Elkészítése:
A cukorral habosra keverjük a tojásokat.
Mézzel, tejjel elkeverjük az olvasztott, lehűtött vajat, a tojásos keverékhez adjuk.
Lisztben elkeverjük a sütőport és a tojásos mézes masszához adagoltjuk.
Az összeállított tészta egy éjszakát hűtőszekrényben pihen.
Alaposan kikenjük zsiradékkal a kosárka formákat, majd lisztet szórunk bele.
A híg masszát a formába adagoljuk, elosztjuk rájuk a gyümölcsöt, majd 180°C-ra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsül.
Az adagból 22 db kosárka lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









