Erdei gyümölcsös kosárka recept

Hozzávalók:
- 23 dkg tönkölybúza liszt, vagy finom liszt
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg cukor
- 6 g sütőpor
- 10 dkg vaj
- 60 ml tej
- 20 g méz
- 10 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
Elkészítése:
A cukorral habosra keverjük a tojásokat.
Mézzel, tejjel elkeverjük az olvasztott, lehűtött vajat, a tojásos keverékhez adjuk.
Lisztben elkeverjük a sütőport és a tojásos mézes masszához adagoltjuk.
Az összeállított tészta egy éjszakát hűtőszekrényben pihen.
Alaposan kikenjük zsiradékkal a kosárka formákat, majd lisztet szórunk bele.
A híg masszát a formába adagoljuk, elosztjuk rájuk a gyümölcsöt, majd 180°C-ra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsül.
Az adagból 22 db kosárka lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »