Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres-vaníliás szelet recept

Epres-vaníliás szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
24 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához :

    • 5 dkg margarin
    • 40 dkg liszt
    • 10 dkg porcukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kk szódabikarbóna
    • 2 ek méz
    • pici tej
    • vaj a tepsihez

    A krémhez :

    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 6 dl tej
    • 10 dkg cukor
    • 25 dkg eper

    A tetejére:

    • 3 dl habtejszín
    • eper

    Elkészítése:

    Vízgőz felett kikavarjuk a margarint a mézzel,a porcukorral és a tojásokkal. Melegen hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát. Ha szükséges, pici tejet adhatunk még hozzá (én nem tettem, nagyok voltak a tojások). Összegyúrjuk, és két egyenlő cipót készítünk belőle. Egyenként kinyújtjuk, és vajjal megkent, lisztezett tepsi hátán, 180 fokra előmelegített sütőben két lapot sütünk.

    A krémhez a pudingport elkeverjük a cukorral, felöntjük a tejjel, és megfőzzük.

    Az epret megmossuk, összetörjük turmix gépben, és a pudinghoz adjuk. Mikor kihűlt, rákenjük az egyik tésztalapra, beborítjuk a másik lappal.

    A tejszínt a habfixálóval (habfixálót csak az állati habtejszínnél használjunk, a növényi tejszín megáll enélkül is) felverjük, és rásimítjuk a sütemény tetejére. Félbevágott eperszemekkel díszítjük.

    Egykét óra pihentetés után szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá