Epres-vaníliás szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
24 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A tésztához :

  • 5 dkg margarin
  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 2 tojás
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 2 ek méz
  • pici tej
  • vaj a tepsihez

A krémhez :

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 25 dkg eper

A tetejére:

  • 3 dl habtejszín
  • eper

Elkészítése:

Vízgőz felett kikavarjuk a margarint a mézzel,a porcukorral és a tojásokkal. Melegen hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát. Ha szükséges, pici tejet adhatunk még hozzá (én nem tettem, nagyok voltak a tojások). Összegyúrjuk, és két egyenlő cipót készítünk belőle. Egyenként kinyújtjuk, és vajjal megkent, lisztezett tepsi hátán, 180 fokra előmelegített sütőben két lapot sütünk.

A krémhez a pudingport elkeverjük a cukorral, felöntjük a tejjel, és megfőzzük.

Az epret megmossuk, összetörjük turmix gépben, és a pudinghoz adjuk. Mikor kihűlt, rákenjük az egyik tésztalapra, beborítjuk a másik lappal.

A tejszínt a habfixálóval (habfixálót csak az állati habtejszínnél használjunk, a növényi tejszín megáll enélkül is) felverjük, és rásimítjuk a sütemény tetejére. Félbevágott eperszemekkel díszítjük.

Egykét óra pihentetés után szeleteljük.