Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres-túrós süti recept

Epres-túrós süti
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 80 dkg rétesliszt
    • 40 dkg margarin
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 20 dkg kristálycukor
    • 1 csomag sütőpor
    • 2 dl tej
    • 1 csipet só

    Töltelék:

    • 1 kg tehéntúró
    • 50 dkg eper
    • 1 citrom reszelt héja
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 4 ek porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (megkenéshez)

    Elkészítése:

    A tésztához a sütőporral és sóval elkevert lisztet elmorzsolom a margarinnal, majd a tojássárgájával, kristálycukorral és tejjel összegyúrom.

    A tésztát elfelezem. Az egyik felét tepsi méretűre (38 x 30 cm) nyújtom, és a tepsibe rakom.

    A töltelékhez tojásfehérjékből kemény habot verek. Az epret alaposan megmosom, lecsepegtetem. A nagyobbakat félbevágom.

    Összekeverem a többi hozzávalót, hozzáadom a felvert habot, és az epret. Óvatosan beleforgatom a krémbe, majd a tésztára kenem.

    Kinyújtom a tészta másik felét, és befedem vele a tölteléket. A tetejét megkenem az elkevert tojással, villával pár helyen megszurkálom.

    Előmelegített sütőben 180 fokon 45-50 perc alatt megsütöm. Akkor jó, ha a teteje szép aranybarnára sül.

    Tipp:

    A süti szeletek méretétől függően kb. 70 db süti lesz.

    Az epres-túrós süti kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 261 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 27 g
    Zsír: 13 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá