Epres-túrós süti

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta:

  • 80 dkg rétesliszt
  • 40 dkg margarin
  • 2 tojássárgája
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 dl tej
  • 1 csipet só

Töltelék:

  • 1 kg tehéntúró
  • 50 dkg eper
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 tojássárgája
  • 4 tojásfehérje
  • 4 ek porcukor
  • 1 tojás (megkenéshez)

Elkészítése:

A tésztához a sütőporral és sóval elkevert lisztet elmorzsolom a margarinnal, majd a tojássárgájával, kristálycukorral és tejjel összegyúrom.

A tésztát elfelezem. Az egyik felét tepsi méretűre (38 x 30 cm) nyújtom, és a tepsibe rakom.

A töltelékhez tojásfehérjékből kemény habot verek. Az epret alaposan megmosom, lecsepegtetem. A nagyobbakat félbevágom.

Összekeverem a többi hozzávalót, hozzáadom a felvert habot, és az epret. Óvatosan beleforgatom a krémbe, majd a tésztára kenem.

Kinyújtom a tészta másik felét, és befedem vele a tölteléket. A tetejét megkenem az elkevert tojással, villával pár helyen megszurkálom.

Előmelegített sütőben 180 fokon 45-50 perc alatt megsütöm. Akkor jó, ha a teteje szép aranybarnára sül.

Tipp:

A süti szeletek méretétől függően kb. 70 db süti lesz.