Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres tejszínes piskóta recept

Epres tejszínes piskóta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 kg eper

    A tésztához:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg porcukor
    • 2 evőkanál keserű kakaópor
    • 5 evőkanál víz
    • 1 csomag sütőpor
    • 20 dkg finomliszt
    • 2 evőkanál olaj

    A krémhez:

    • 3 csomag tejszín ízű pudingpor
    • 9 dl tej
    • 8 evőkanál kristálycukor
    • 2 csomag Zselatin fix
    • 4 dl habtejszín

    A díszítéshez:

    • 2 dl habtejszín
    • eper

    Elkészítése:

    A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. Sárgájukat a porcukorral, a kakaóporral és a vízzel habosra felverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral összeforgatott lisztet és az olajat. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal, nehogy összetörjük, az előzőekbe forgatjuk. Egy nagyobb tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát belesimítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.

    Közben elkészítjük a krémet:
    A pudingot a cukorral és a tejjel megfőzzük. Miután levesszek a tűzről, kihűlésig többször belekeverünk (ne bőrösödjön be).

    Felverjük a habtejszínt a fixálóval és a már jól kihűlt pudinghoz, kanalanként lazán hozzákeverjük. A kisült és kihűlt piskótalapot kirakjuk az eperrel (melyből 20 szemet félreteszünk a díszítéshez) és szép egyenletesen rákenjük a krémet.

    A díszítéshez 2 dl habtejszínből kemény habot verünk, habzsákba töltjük, és habrózsákat nyomunk a sütemény tetejére. A félretett eperszemekkel díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá