Epres tejszínes piskóta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 kg eper

A tésztához:

  • 5 tojás
  • 25 dkg porcukor
  • 2 evőkanál keserű kakaópor
  • 5 evőkanál víz
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg finomliszt
  • 2 evőkanál olaj

A krémhez:

  • 3 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 9 dl tej
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 2 csomag Zselatin fix
  • 4 dl habtejszín

A díszítéshez:

  • 2 dl habtejszín
  • eper

Elkészítése:

A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. Sárgájukat a porcukorral, a kakaóporral és a vízzel habosra felverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral összeforgatott lisztet és az olajat. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal, nehogy összetörjük, az előzőekbe forgatjuk. Egy nagyobb tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát belesimítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.

Közben elkészítjük a krémet:
A pudingot a cukorral és a tejjel megfőzzük. Miután levesszek a tűzről, kihűlésig többször belekeverünk (ne bőrösödjön be).

Felverjük a habtejszínt a fixálóval és a már jól kihűlt pudinghoz, kanalanként lazán hozzákeverjük. A kisült és kihűlt piskótalapot kirakjuk az eperrel (melyből 20 szemet félreteszünk a díszítéshez) és szép egyenletesen rákenjük a krémet.

A díszítéshez 2 dl habtejszínből kemény habot verünk, habzsákba töltjük, és habrózsákat nyomunk a sütemény tetejére. A félretett eperszemekkel díszítjük.