Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres-tejfölös lepény recept

Epres-tejfölös lepény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 5 dkg finomliszt
    • 5 dkg durum liszt
    • 10 dkg dió darálva
    • 6 dkg kókuszvirág cukor v. 10 dkg cukor
    • 8 dkg vaj
    • 1 tk sütőpor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Töltelékhez:

    • 35 dkg tejföl (nagy pohár)
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek kókuszvirág cukor v. 4 ek cukor
    • 1 tk őrölt fahéj
    • 0,5 csomag vaníliás pudingpor
    • 50 dkg eper

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból cipót gyúrunk, és fél órára hűtőszekrényben pihentetjük. Ezután két sütőpapír között kinyújtjuk, és az alsó sütőpapírral együtt kisebb sütőformába (24 x 24 cm) helyezzük.

    170°C-ra előmelegített sütőben 15 percig elősütjük, majd rászórjuk a darabolt epret és a tölteléket. Visszatolva a  sütőbe 180°C-on még kb. 30-35 percig sütjük.

    A töltelékhez a felvert tojáshoz keverjük a tejfölt, a cukrot, a fahéjat, por alakban a pudingport, és a tésztán lévő eperre öntjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá