Epres-tejfölös lepény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 5 dkg finomliszt
  • 5 dkg durum liszt
  • 10 dkg dió darálva
  • 6 dkg kókuszvirág cukor v. 10 dkg cukor
  • 8 dkg vaj
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tojás

Töltelékhez:

  • 35 dkg tejföl (nagy pohár)
  • 2 tojás
  • 2 ek kókuszvirág cukor v. 4 ek cukor
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 0,5 csomag vaníliás pudingpor
  • 50 dkg eper

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból cipót gyúrunk, és fél órára hűtőszekrényben pihentetjük. Ezután két sütőpapír között kinyújtjuk, és az alsó sütőpapírral együtt kisebb sütőformába (24 x 24 cm) helyezzük.

170°C-ra előmelegített sütőben 15 percig elősütjük, majd rászórjuk a darabolt epret és a tölteléket. Visszatolva a  sütőbe 180°C-on még kb. 30-35 percig sütjük.

A töltelékhez a felvert tojáshoz keverjük a tejfölt, a cukrot, a fahéjat, por alakban a pudingport, és a tésztán lévő eperre öntjük.