Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres-rebarbarás pite recept

Epres-rebarbarás pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 13 dkg finom liszt
    • 13 dkg durum liszt
    • 13 dkg graham liszt
    • 10 dkg vaj
    • 10 dkg kókuszvirág cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek tejföl
    • 4 ek kókuszreszelék (opcionális)

    A töltelékhez:

    • 50 dkg eper
    • 50 dkg rebarbara
    • 5 dkg kókuszvirág cukor v. 10 dkg cukor
    • 1,5 dl víz
    • 2 ek étkezési keményítő

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból omlós tésztát gyúrunk, majd 0,5 órát hűtőszekrényben pihentetjük. A tésztát nyújtás előtt egy nagyobb és egy kisebb részre osztjuk. A kevesebbet félrerakjuk díszítéshez.

    Enyhén lisztezett munkalapon a nagyobbik tésztát kinyújtjuk, és egy 30 cm-es pitesütőbe terítjük.

     

    Töltelék készítése:

    1 dl vízben elkeverjük a cukrot, majd megpároljuk benne az apróra vágott epret és rebarbarát. A maradék vízzel csomómentesre keverjük az étkezési keményítőt, és az eperre öntjük, besűrítjük.

    A tésztára szórjuk a kókusz reszeléket majd ráöntjük a tölteléket. A kisebb tésztából virág kiszúróval megmintázzuk a tetejét.

    180°C-ra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.rákerült az öntet is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá