Epres-rebarbarás pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 13 dkg finom liszt
  • 13 dkg durum liszt
  • 13 dkg graham liszt
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg kókuszvirág cukor
  • 2 tojás
  • 2 ek tejföl
  • 4 ek kókuszreszelék (opcionális)

A töltelékhez:

  • 50 dkg eper
  • 50 dkg rebarbara
  • 5 dkg kókuszvirág cukor v. 10 dkg cukor
  • 1,5 dl víz
  • 2 ek étkezési keményítő

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból omlós tésztát gyúrunk, majd 0,5 órát hűtőszekrényben pihentetjük. A tésztát nyújtás előtt egy nagyobb és egy kisebb részre osztjuk. A kevesebbet félrerakjuk díszítéshez.

Enyhén lisztezett munkalapon a nagyobbik tésztát kinyújtjuk, és egy 30 cm-es pitesütőbe terítjük.

 

Töltelék készítése:

1 dl vízben elkeverjük a cukrot, majd megpároljuk benne az apróra vágott epret és rebarbarát. A maradék vízzel csomómentesre keverjük az étkezési keményítőt, és az eperre öntjük, besűrítjük.

A tésztára szórjuk a kókusz reszeléket majd ráöntjük a tölteléket. A kisebb tésztából virág kiszúróval megmintázzuk a tetejét.

180°C-ra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.rákerült az öntet is.