Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres joghurtkocka recept

Epres joghurtkocka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg porcukor
    • 1 dl napraforgó olaj
    • 15 dkg finomliszt
    • 0.5 csomag sütőpor

    Krémhez:

    • 30 dkg eper
    • 420 g joghurt
    • 15 dkg cukor
    • 20 g zselatin
    • 2 dl habtejszín
    • 1 csomag habfixáló
    • 5 ek eperlekvár

    A mázhoz:

    • 25 dkg cukor
    • 1 dl víz
    • 0.5 kk ecet
    • 0.5 kávéskanál ételfesték (piros)

    Elkészítése:

    A tészta elkészítése:

    Tojásokat porcukorral habosra keverjük.  Ezután hozzáadjuk az olajat és a sütőporral elkevert lisztet. Jól kikeverjük és sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük és tűpróbáig sütjük.

    Amikor kihűlt 3 lapra vágjuk keresztbe.

    A krém elkészítése:

    Az epret felaprítjuk.

    A joghurtot egy lábosba öntjük, hozzáadjuk a cukrot és zselatint és sűrűre kevergetés közben langyosra melegítjük, majd hagyjuk kihűlni amíg kicsit összeáll.

    Tejszínt habfixálóval keményre verjük, és hűtőbe tesszük. Hozzáadagoljuk a joghurtos krémet és az epret.

    A máz elkészítése:

    Alapanyagokat összekeverjük a színező nélkül, felforraljuk és felfőzzük sűrű sziruppá, majd kihűtjük.

    Hűlés után fehéredésig keverjük géppel és hozzáadjuk a színezőt.

    Az alsó lapot megkenünk egy réteg krémmel, rátesszük a második lapot. Ezt megkenjük a lekvárral amire a maradék krémmel és rátesszük a harmadik krémet.

    Tetejét bevonjuk kihűlt fondant-nal. Amikor megkötött szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá