Epres joghurtkocka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Epres joghurtkocka

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 3 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 1 dl napraforgó olaj
  • 15 dkg finomliszt
  • 0.5 csomag sütőpor

Krémhez:

  • 30 dkg eper
  • 420 g joghurt
  • 15 dkg cukor
  • 20 g zselatin
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 5 ek eperlekvár

A mázhoz:

  • 25 dkg cukor
  • 1 dl víz
  • 0.5 kk ecet
  • 0.5 kávéskanál ételfesték (piros)

Elkészítése:

A tészta elkészítése:

Tojásokat porcukorral habosra keverjük.  Ezután hozzáadjuk az olajat és a sütőporral elkevert lisztet. Jól kikeverjük és sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük és tűpróbáig sütjük.

Amikor kihűlt 3 lapra vágjuk keresztbe.

A krém elkészítése:

Az epret felaprítjuk.

A joghurtot egy lábosba öntjük, hozzáadjuk a cukrot és zselatint és sűrűre kevergetés közben langyosra melegítjük, majd hagyjuk kihűlni amíg kicsit összeáll.

Tejszínt habfixálóval keményre verjük, és hűtőbe tesszük. Hozzáadagoljuk a joghurtos krémet és az epret.

A máz elkészítése:

Alapanyagokat összekeverjük a színező nélkül, felforraljuk és felfőzzük sűrű sziruppá, majd kihűtjük.

Hűlés után fehéredésig keverjük géppel és hozzáadjuk a színezőt.

Az alsó lapot megkenünk egy réteg krémmel, rátesszük a második lapot. Ezt megkenjük a lekvárral amire a maradék krémmel és rátesszük a harmadik krémet.

Tetejét bevonjuk kihűlt fondant-nal. Amikor megkötött szeleteljük.