Hozzávalók:
Tésztához:
Krémhez:
A mázhoz:
Elkészítése:
Tojásokat porcukorral habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk az olajat és a sütőporral elkevert lisztet. Jól kikeverjük és sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük és tűpróbáig sütjük.
Amikor kihűlt 3 lapra vágjuk keresztbe.
Az epret felaprítjuk.
A joghurtot egy lábosba öntjük, hozzáadjuk a cukrot és zselatint és sűrűre kevergetés közben langyosra melegítjük, majd hagyjuk kihűlni amíg kicsit összeáll.
Tejszínt habfixálóval keményre verjük, és hűtőbe tesszük. Hozzáadagoljuk a joghurtos krémet és az epret.
Alapanyagokat összekeverjük a színező nélkül, felforraljuk és felfőzzük sűrű sziruppá, majd kihűtjük.
Hűlés után fehéredésig keverjük géppel és hozzáadjuk a színezőt.
Az alsó lapot megkenünk egy réteg krémmel, rátesszük a második lapot. Ezt megkenjük a lekvárral amire a maradék krémmel és rátesszük a harmadik krémet.
Tetejét bevonjuk kihűlt fondant-nal. Amikor megkötött szeleteljük.