Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Eperszelet recept

Eperszelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 15 dkg liszt
    • 10 dkg vaj
    • 5 dkg porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • késhegynyi sütőpor
    • 0,5 csomag vaníliás cukor
    • reszelt citromhéj

    Töltelékhez:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 2 dl tej
    • 2 ek cukor
    • 3 dl tejszín
    • 15 dkg eper
    • 2 tk zselatin

    Díszítéshez:

    • 15 dkg eper
    • 1 csomag piros tortazselé
    • citromlé

    Elkészítése:

    A lisztben elmorzsoljuk a hideg vajat, hozzáadjuk a többi alapanyagot, összegyúrjuk, majd fél óráig a hűtőben pihentetjük. 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk, egy kisebb méretű tepsibe tesszük, villával megszurkáljuk, és 180 fokon megsütjük.

    A krémhez a pudingport, a tojássárgáját, a cukrot és a tejet összekeverjük, majd sűrűre főzzük. A kihűlt krémhez hozzákeverjük az áttört epret és a felvert tejszínhabot, végül a megolvasztott zselatint. A krémet a kihűlt tésztára kenjük majd hűtőben megdermesztjük.

    Ezután lehet eperszemekkel díszíteni, majd vízben felfőzött, citromlével ízesített tortazselével leönteni.

    Forró vízbe mártott éles késsel szeleteljük.

    Tipp:

    Számomra az egyik legfinomabb gyümölcsös sütemény az eperszezon alatt. Készíthető más gyümölcsökkel is, én már próbáltam. Áfonyával, málnával és szederrel is isteni. :) Haladó szakácsoknak, háziasszonyoknak ajánlom.

    Aki több személyre készíti, annak ajánlom a tésztát dupla mennyiségből készíteni. Akkor kb. 30 x 20-as méretű lapot kapunk. A töltelék elég így is, csak akkor nem lesz olyan vastag a szelet. A képen így készült a süti.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá