Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítése:
A lisztben elmorzsoljuk a hideg vajat, hozzáadjuk a többi alapanyagot, összegyúrjuk, majd fél óráig a hűtőben pihentetjük. 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk, egy kisebb méretű tepsibe tesszük, villával megszurkáljuk, és 180 fokon megsütjük.
A krémhez a pudingport, a tojássárgáját, a cukrot és a tejet összekeverjük, majd sűrűre főzzük. A kihűlt krémhez hozzákeverjük az áttört epret és a felvert tejszínhabot, végül a megolvasztott zselatint. A krémet a kihűlt tésztára kenjük majd hűtőben megdermesztjük.
Ezután lehet eperszemekkel díszíteni, majd vízben felfőzött, citromlével ízesített tortazselével leönteni.
Forró vízbe mártott éles késsel szeleteljük.
Számomra az egyik legfinomabb gyümölcsös sütemény az eperszezon alatt. Készíthető más gyümölcsökkel is, én már próbáltam. Áfonyával, málnával és szederrel is isteni. :) Haladó szakácsoknak, háziasszonyoknak ajánlom.
Aki több személyre készíti, annak ajánlom a tésztát dupla mennyiségből készíteni. Akkor kb. 30 x 20-as méretű lapot kapunk. A töltelék elég így is, csak akkor nem lesz olyan vastag a szelet. A képen így készült a süti.