Eperkrémes muffin recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 250 g liszt
- 3 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál só
- 150 g cukor
- 2,5 dl tej
- 0,6 dl olaj
Krémhez:
- 25 dkg eper + a díszítéshez
- 10 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- fél ek étkezési zselatin (por)
- 15 dkg mascarpone
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Szitáljuk át a lisztet, sót és a sütőport egy tálba. A tojást, tejet és az olajat keverjük össze és adjuk hozzá a szilárd anyagokat. Nem kell sokáig keverni, nem baj, ha kicsit csomós lesz a tészta, mert sülés közben majd kidolgozza magát.
akjunk a muffin sütőformába papírt és minden formát 3 evőkanálnyi masszával töltsük meg.
Toljuk a sütőbe és kb 25 perc alatt süssük meg. Végezzünk tűpróbát!
Az epret és a kétfajta cukrot törjük össze botmixerrel. A zselatint kevés vízzel keverjük simára és mikróban oldjuk fel. Kicsit hagyjuk kihűlni, majd adjuk hozzá az összetört eperhez.
Ezután keverjük bele a mascarponét és addig rakjuk hűtőbe, amíg felverjük keményre a tejszínt, végül keverjük homogénre az epres krémmel.
Nyomózsák segítségével díszítsük a muffinok tetejét a krémmel és mindegyik tetejére nyomjunk egy szem epret. (Nekem volt itthon fehércsokoládés maradék krémem, amivel még díszítettem.)