Elronthatatlan meggyes piskóta recept
Hozzávalók:
- 0,5 kg kimagozott meggy
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg porcukor
- 20 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- víz
Elkészítése:
A lisztet elkeverem a porcukorral, majd belekeverem a sütőport és a 4 tojást is. Meglocsolom pár kanál forró vízzel a keveréket és addig keverem, míg a tészta sima nem lesz. Arra figyelni kell, hogy ha a meggyet nem jól csöpögtettem le, akkor túl folyóssá válhat tőle a tészta!
A simára kevert tésztába keverem a kimagozott meggyet és ha még szükséges, további pár kanál forró vízzel még lágyítok a tésztán.
Egy tepsit kikenek margarinnal, majd megszórom liszttel és folyamatos rázogatással mindenhova juttatok a lisztből. A kilisztezett tepsiben szépen elosztom a meggyes tésztát.
A sütőt 160 fokon előmelegítem és kb. 20 percig, tűpróbáig sütöm a süteményt. A piskótát félreteszem hűlni, amikor már nem tűzforró, felkockázom, és ízlés szerint megszórom porcukorral.
Tipp:
Én nem szórtam meg az elkészült sütit porcukorral, mert így még finomabb lett!