Elronthatatlan meggyes piskóta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 0,5 kg kimagozott meggy
  • 4 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 20 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • víz

Elkészítése:

A lisztet elkeverem a porcukorral, majd belekeverem a sütőport és a 4 tojást is. Meglocsolom pár kanál forró vízzel a keveréket és addig keverem, míg a tészta sima nem lesz. Arra figyelni kell, hogy ha a meggyet nem jól csöpögtettem le, akkor túl folyóssá válhat tőle a tészta!

A simára kevert tésztába keverem a kimagozott meggyet és ha még szükséges, további pár kanál forró vízzel még lágyítok a tésztán.

Egy tepsit kikenek margarinnal, majd megszórom liszttel és folyamatos rázogatással mindenhova juttatok a lisztből. A kilisztezett tepsiben szépen elosztom a meggyes tésztát.

A sütőt 160 fokon előmelegítem és kb. 20 percig, tűpróbáig sütöm a süteményt. A piskótát félreteszem hűlni, amikor már nem tűzforró, felkockázom, és ízlés szerint megszórom porcukorral.

Tipp:

Én nem szórtam meg az elkészült sütit porcukorral, mert így még finomabb lett!