Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Elefánt könnycsepp gluténmentesen recept

Elefánt könnycsepp gluténmentesen
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A piskótához:

    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek eritrit
    • 3 ek rizsliszt
    • 1 ek kakaópor

    A töltelékhez:

    • 3 dl tej
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 20 dkg vaj/margarin
    • 15 porcukor

    Továbbá:

    • 2 db banántej

    Elkészítése:

    A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az eritritet vagy a cukrot is, tovább verjük a legmagasabb fokozaton, ezt követően a tojások sárgáját is hozzáadjuk, összekeverjük, majd lassú fokozatra állítjuk, és géppel a rizslisztet és a kakaóport is belekeverjük.

    Sütőpapírral bélelt – “gáz tepsibe” – simítjuk, és előmelegített 170 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük.

    A sütőből kivéve a papírt lehúzzuk róla, kihűtjük.

    TIPP: teljesen felesleges a ki-be tekergetés, egyszerűen nem kell túl sütni a piskótát, ha kiszárítjuk a sütés utáni azonnali feltekerés sem fog segíteni azon, h ne repedjen meg!

    Közben elkészítjük a krémet: kb 2 dl tejet felteszünk egy kisebb edényben melegedni, a maradék tejet a pudingporral csomómentesre keverjük, és a forrásban lévő tejbe öntjük, állandó kevergetés mellett besűrítjük, hagyjuk kihűlni.

    A vajat a porcukorral kikeverjük, majd a pudingot is hozzáadjuk, és kihabosítjuk.

    A kihűlt piskótára kenjük a krémet, majd a héjától megfosztott banánokat ráfektetjük, és óvatosan feltekerjük. Érdemes 1-2 órára hűtőbe tenni, h “összeérjenek az ízek”.

    Aki szeretné, csokimázzal bevonhatja, vagy porcukorral megszórhatja,.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá