Elefánt könnycsepp gluténmentesen

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 4 db tojás
  • 4 ek eritrit
  • 3 ek rizsliszt
  • 1 ek kakaópor

A töltelékhez:

  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 20 dkg vaj/margarin
  • 15 porcukor

Továbbá:

  • 2 db banántej

Elkészítése:

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az eritritet vagy a cukrot is, tovább verjük a legmagasabb fokozaton, ezt követően a tojások sárgáját is hozzáadjuk, összekeverjük, majd lassú fokozatra állítjuk, és géppel a rizslisztet és a kakaóport is belekeverjük.

Sütőpapírral bélelt – “gáz tepsibe” – simítjuk, és előmelegített 170 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük.

A sütőből kivéve a papírt lehúzzuk róla, kihűtjük.

TIPP: teljesen felesleges a ki-be tekergetés, egyszerűen nem kell túl sütni a piskótát, ha kiszárítjuk a sütés utáni azonnali feltekerés sem fog segíteni azon, h ne repedjen meg!

Közben elkészítjük a krémet: kb 2 dl tejet felteszünk egy kisebb edényben melegedni, a maradék tejet a pudingporral csomómentesre keverjük, és a forrásban lévő tejbe öntjük, állandó kevergetés mellett besűrítjük, hagyjuk kihűlni.

A vajat a porcukorral kikeverjük, majd a pudingot is hozzáadjuk, és kihabosítjuk.

A kihűlt piskótára kenjük a krémet, majd a héjától megfosztott banánokat ráfektetjük, és óvatosan feltekerjük. Érdemes 1-2 órára hűtőbe tenni, h “összeérjenek az ízek”.

Aki szeretné, csokimázzal bevonhatja, vagy porcukorral megszórhatja,.