Ekler fánk recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Égetett tésztához:
- 12 ek víz
- 12 dkg margarin
- csipet só
- 15 dkg finomliszt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Töltelék:
- tejszínhab/pudingok/bármilyen krém
Tetejére:
- olvasztott csokoládé, porcukor
Elkészítése:
A vizet a vajjal, csipet sóval felforraljuk. Ha felforrt, hozzáadjuk a lisztet és addig keverjük, amíg a tészta az edény falától elválik.
Ekkor a tűzről levesszük, hagyjuk langyosra hűlni, majd hozzákeverjük egyenként az egész tojásokat. Jól kikeverjük a tésztát, szép fényesre.
Sütőpapírral bélelt tepsire habzsák segítségével 8-10 cm hosszú csíkokat nyomunk egymástól kissé távolabb.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy lábasban vizet teszünk a sütőnk aljára, e fölé kerül a sütikkel teli tepsink. Így gőzös sütéssel készítjük a fánkokat szép aranybarnára kb 25 perc alatt. A sütőajtót nem szabad kinyitni az első 10-15 percben!
Miután a hosszúkás fánkok kihűltek, kettévágjuk, vagy akár egyet-egyet össze is “ragaszthatunk” tejszínhabbal vagy csokikrémmel, pudingokkal.
Tetejükre kerülhet olvasztott csoki, mandula, vagy akár csak porcukor.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »