Ekler fánk recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Égetett tésztához:
- 12 ek víz
- 12 dkg margarin
- csipet só
- 15 dkg finomliszt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Töltelék:
- tejszínhab/pudingok/bármilyen krém
Tetejére:
- olvasztott csokoládé, porcukor
Elkészítése:
A vizet a vajjal, csipet sóval felforraljuk. Ha felforrt, hozzáadjuk a lisztet és addig keverjük, amíg a tészta az edény falától elválik.
Ekkor a tűzről levesszük, hagyjuk langyosra hűlni, majd hozzákeverjük egyenként az egész tojásokat. Jól kikeverjük a tésztát, szép fényesre.
Sütőpapírral bélelt tepsire habzsák segítségével 8-10 cm hosszú csíkokat nyomunk egymástól kissé távolabb.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy lábasban vizet teszünk a sütőnk aljára, e fölé kerül a sütikkel teli tepsink. Így gőzös sütéssel készítjük a fánkokat szép aranybarnára kb 25 perc alatt. A sütőajtót nem szabad kinyitni az első 10-15 percben!
Miután a hosszúkás fánkok kihűltek, kettévágjuk, vagy akár egyet-egyet össze is “ragaszthatunk” tejszínhabbal vagy csokikrémmel, pudingokkal.
Tetejükre kerülhet olvasztott csoki, mandula, vagy akár csak porcukor.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »