Egyszerű sajttorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
- 40 dkg keksz vagy már eleve drált keksz
- 15 dkg vaj
- 50 dkg natúr krémsajt (mascarpone)
- 6 evőkanál cukor
- 1,5 evőkanál liszt
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom
- 1 dl tejföl
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A kekszből morzsát készítettem és elkevertem a felolvasztott vajjal.
Elővettem a tortaformát és az alján egyenletesen elosztottam a kekszet, kicsit lenyomkodtam tenyérrel. Addig csináltam, míg a forma alján egy összefüggő, tömör alapot nem kaptam.
Ezt a kekszes alapot 170 fokra előmelegített sütőben 5 percig sütöttem, majd hagytam kihűlni.
A mascarponét, a cukrot, a lisztet és a tejfölt krémmé kevertem, majd hozzáadtam a vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját. A tojásokat egyenként adtam a krémhez, majd addig kevertem, míg a krém már teljesen egynemű és habos nem volt.
A sajtkrémet a morzsaalapra öntöttem, egyenletesen elkentem. Amikor kész, 170 fokos sütőbe tettem 40-50 percre, míg a torta teteje is aranybarna lesz.
Amikor kihűlt a torta, óvatosan körbevágtam a forma szélénél és lecsatoltam az oldalát, de nem vettem le a talpról a süteményt. Kicsit hagytam hűlni, majd lehet szeletelni.
Én meggyes szószt tettem rá (gyümölcsdarabos házi meggylekvárhoz tettem még meggybefőttet), de lehet akár karamell öntettel, csokiszósszal vagy csak porcukorral a tetején fogyasztani, mindegyik változat isteni!
Tipp:
A fagyasztott citrom héját nagyon könnyű lereszelni!