Egyszerű paprikás csirke leves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 egész csirkecomb
- 1 evőkanál zsír vagy más zsiradék
- 1 nagyobb fej hagyma
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 mokkáskanál őröltbors
- só ízlés szerint
- 1 db zöld paprika
- 15 dkg sárgarépa
- 15 dkg fehérrépa
- 10 dkg zeller
- 1 zellerszár
- 15 dkg száraz tészta
Elkészítése:
A hagymát finomra vágjuk, majd a felmelegített zsiradékon megdinszteljük, félrehúzzuk és rátesszük a paprikát és felöntjük 2 liter vízzel.
Beletesszük a meghámozott és darabolt zöldségeket, az egész zöld paprikát, sót és borsot ízlés szerint, majd a csirkecombokat és felforraljuk, majd mérsékeljük alatta a lángot.
Mikor félig megfőtt a csirkecomb, akkor hozzáadjuk a tésztát és készre főzzük.
Tipp:
Tálaláskor egy kanál tejfölt keverhetünk hozzá ha van.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










