Égetett tésztás, kanalas fánk recept

Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 2 dl víz
- 8 dkg vaj
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- kb 5 dl olaja sütéshez
Elkészítése:
A vizet a vajjal és egy csipet sóval melegítsük forráspontig. Amikor már forr, állandó keverés mellett adjuk hozzá a lisztet, majd mérsékeljük a hőfokot és pár percig kevergetve addig pirítsuk míg elválik az edény falától (ezalatt az idő alatt teljesen elválik az edény falától, de nem ég meg a tészta).
Ezután vegyük le a tűzről, hagyjuk pár percig hűlni, majd egyesével adjuk hozzá a tojásokat és mindegyikkel keverjük simára a tésztát. Egy csomómentes, sima masszát kell hogy kapjunk.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd egy kiskanál segítségével szaggassunk bele kisebb halmokat a tésztából. Sütés közben a tészta kb a kétszeresére nő, így csak pár darabot szaggassunk bele (a kanalat mártsuk bele a meleg olajba, akkor nem ragad majd rá a tészta).
Sütés közben többször fordítsuk át a tésztát, hogy egyenletesen süljön (az első adagot nagyobb lángon süssük, majd mérsékeljük a hőfokot és a maradék tésztát már úgy süssük ki, nehogy hirtelen süljön és a közepe nyers maradjon).
Amikor a fánkocskák már szépen megnőttek és aranybarnára sültek, szedjük ki az olajból és tegyük papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja, majd alaposan hempergessük meg vaníliás cukor és porcukor keverékébe.
Tipp:
Tálaláskor kínálhatunk hozzá ízlés szerinti lekvárt, csorgathatunk rá csokoládét, de csak a porcukorba belehempergetve is nagyon finom
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »