Égetett tésztás, kanalas fánk recept

Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 2 dl víz
- 8 dkg vaj
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- kb 5 dl olaja sütéshez
Elkészítése:
A vizet a vajjal és egy csipet sóval melegítsük forráspontig. Amikor már forr, állandó keverés mellett adjuk hozzá a lisztet, majd mérsékeljük a hőfokot és pár percig kevergetve addig pirítsuk míg elválik az edény falától (ezalatt az idő alatt teljesen elválik az edény falától, de nem ég meg a tészta).
Ezután vegyük le a tűzről, hagyjuk pár percig hűlni, majd egyesével adjuk hozzá a tojásokat és mindegyikkel keverjük simára a tésztát. Egy csomómentes, sima masszát kell hogy kapjunk.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd egy kiskanál segítségével szaggassunk bele kisebb halmokat a tésztából. Sütés közben a tészta kb a kétszeresére nő, így csak pár darabot szaggassunk bele (a kanalat mártsuk bele a meleg olajba, akkor nem ragad majd rá a tészta).
Sütés közben többször fordítsuk át a tésztát, hogy egyenletesen süljön (az első adagot nagyobb lángon süssük, majd mérsékeljük a hőfokot és a maradék tésztát már úgy süssük ki, nehogy hirtelen süljön és a közepe nyers maradjon).
Amikor a fánkocskák már szépen megnőttek és aranybarnára sültek, szedjük ki az olajból és tegyük papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja, majd alaposan hempergessük meg vaníliás cukor és porcukor keverékébe.
Tipp:
Tálaláskor kínálhatunk hozzá ízlés szerinti lekvárt, csorgathatunk rá csokoládét, de csak a porcukorba belehempergetve is nagyon finom
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »