Édes, őszi kekszek recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 280 g gluténmentes liszt
- 100 g kristálycukor
- 22 g porcukor
- 3/4 tk sütőpor
- 2 tk fahéj
- 2 tk gyömbér
- 1 tk mézeskalács fűszermix
- 112 g margarin
Cukorhabhoz:
- 500 g porcukor
- 1/4 tk borkősav
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - ízlés szerint aroma, ételfesték
Elkészítése:
A tészta száraz hozzávalóit összekeverjük, majd elmorzsoljuk benne a margarint és addig gyúrjuk, amíg formázható tésztát nem kapunk.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk, köröket szaggatunk ki belőle, majd bélelt tepsire helyezzük őket. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 10 perc alatt aranybarnára sütjük.
Amíg sül a keksz, elkészítjük a habot. A porcukrot és a borkősavat elkeverjük, hozzáadjuk a tojások fehérjét és spatulával picit átforgatjuk. Ezután elektromos habverővel kb 2-3 perc alatt keményre verjük. Ízlés szerint adhatunk hozzá aromát vagy ételszínezéket is, de utána adjunk hozzá kis porcukrot is hogy ne legyen folyós a hab.
A habot habzsákba töltjük és változatos végű csövekkel virágokat formázunk a kekszek tetejére.
Fogyasztás előtt egy éjszakán át, száraz helyen hagyjuk teljesen megszilárdulni.
Tipp:
A hab esetén lágyabb, máz állagot szeretnénk, pici vizet adjunk hozzá. Ha sűrűbb, tömöttebb habot szeretnénk, pici porcukrot adjunk még hozzá. Vigyázzunk, hogy ne verjük sokáig a habot, mert légbuborékos lesz!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »









