Édes, őszi kekszek

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Édes, őszi kekszek

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 280 g gluténmentes liszt
  • 100 g kristálycukor
  • 22 g porcukor
  • 3/4 tk sütőpor
  • 2 tk fahéj
  • 2 tk gyömbér
  • 1 tk mézeskalács fűszermix
  • 112 g margarin

Cukorhabhoz:

  • 500 g porcukor
  • 1/4 tk borkősav
  • 3 tojásfehérje
  • ízlés szerint aroma, ételfesték

Elkészítése:

A tészta száraz hozzávalóit összekeverjük, majd elmorzsoljuk benne a margarint és addig gyúrjuk, amíg formázható tésztát nem kapunk.

Lisztezett deszkán kinyújtjuk, köröket szaggatunk ki belőle, majd bélelt tepsire helyezzük őket. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 10 perc alatt aranybarnára sütjük.

Amíg sül a keksz, elkészítjük a habot. A porcukrot és a borkősavat elkeverjük, hozzáadjuk a tojások fehérjét és spatulával picit átforgatjuk. Ezután elektromos habverővel kb 2-3 perc alatt keményre verjük. Ízlés szerint adhatunk hozzá aromát vagy ételszínezéket is, de utána adjunk hozzá kis porcukrot is hogy ne legyen folyós a hab.

A habot habzsákba töltjük és változatos végű csövekkel virágokat formázunk a kekszek tetejére.

Fogyasztás előtt egy éjszakán át, száraz helyen hagyjuk teljesen megszilárdulni.

Tipp:

A hab esetén lágyabb, máz állagot szeretnénk, pici vizet adjunk hozzá. Ha sűrűbb, tömöttebb habot szeretnénk, pici porcukrot adjunk még hozzá. Vigyázzunk, hogy ne verjük sokáig a habot, mert légbuborékos lesz!