Eckler fánk recept
Hozzávalók:
- 2,5 dl víz
- 10 dkg vaj
- 20 dkg liszt
- csipet só
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
A töltelékhez
- 1 csomag 2 in 1 instant kávépor
- 5 dl édes habtejszín
- 4 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 ek cukor
A tetejére
- 3 ek barna cukor
- 1 ek citromlé
- 1 ek víz
Díszítésnek
- pörkölt manduladarabok
Elkészítése:
A vizet a vajjal, sóval felforraljuk, beleszórjuk a lisztet, és addig keverjük, amíg el nem válik az edény falától. Egyesével beledolgozzuk a tojásokat, és géppel jól kikeverjük sima tésztává. Habzsákba szedjük, és sütőpapírral bélelt tepsire hosszúkás, kétsoros csíkot nyomunk.
180 fokos sütőbe 25 percig sütjük. A sütőt ne nyissuk ki!
A töltelékhez a cukrot a tejjel feltesszük forrni, és a tejjel elkevert pudingport is beleöntjük. Sűrűsödésig főzzük. A tejszínt kemény habbá felverjük a kávéporral, de csak 2 dl legyen, mert a 3 dl maradékot, majd a krémre nyomjuk.
A kávékrémmel megtöltjük a félbevágott fánkokat, a tetejére tejszínhabot nyomunk, és rárakjuk a tészta tetejét.
A barna cukrot a citromlével, 1 ek vízzel feltesszük forrni. Akkor jó, ha már elpárolgott a víz, és karamellás lesz. Könnyen rá lehet folyatni a fánkok tetejére, és megszórni pirított manduladarabokkal.
Ebből a mennyiségből 8 db fánk lett.