Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Eckler fánk recept

Eckler fánk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 2,5 dl víz
    • 10 dkg vaj
    • 20 dkg liszt
    • csipet só
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    A töltelékhez

    • 1 csomag 2 in 1 instant kávépor
    • 5 dl édes habtejszín
    • 4 dl tej
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 3 ek cukor

    A tetejére

    • 3 ek barna cukor
    • 1 ek citromlé
    • 1 ek víz

    Díszítésnek

    • pörkölt manduladarabok

    Elkészítése:

    A vizet a vajjal, sóval felforraljuk, beleszórjuk a lisztet, és addig keverjük, amíg el nem válik az edény falától. Egyesével beledolgozzuk a tojásokat, és géppel jól kikeverjük sima tésztává. Habzsákba szedjük, és sütőpapírral bélelt tepsire hosszúkás, kétsoros csíkot nyomunk.

    180 fokos sütőbe 25 percig sütjük. A sütőt ne nyissuk ki!

    A töltelékhez a cukrot a tejjel feltesszük forrni, és a tejjel elkevert pudingport is beleöntjük. Sűrűsödésig főzzük. A tejszínt kemény habbá felverjük a kávéporral, de csak 2 dl legyen, mert a 3 dl maradékot, majd a krémre nyomjuk.

    A kávékrémmel megtöltjük a félbevágott fánkokat, a tetejére tejszínhabot nyomunk, és rárakjuk a tészta tetejét.

    A barna cukrot a citromlével, 1 ek vízzel feltesszük forrni. Akkor jó, ha már elpárolgott a víz, és karamellás lesz. Könnyen rá lehet folyatni a fánkok tetejére, és megszórni pirított manduladarabokkal.

    Ebből a mennyiségből 8 db fánk lett.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá