Hozzávalók:
A töltelékhez
A tetejére
Díszítésnek
Elkészítése:
A vizet a vajjal, sóval felforraljuk, beleszórjuk a lisztet, és addig keverjük, amíg el nem válik az edény falától. Egyesével beledolgozzuk a tojásokat, és géppel jól kikeverjük sima tésztává. Habzsákba szedjük, és sütőpapírral bélelt tepsire hosszúkás, kétsoros csíkot nyomunk.
180 fokos sütőbe 25 percig sütjük. A sütőt ne nyissuk ki!
A töltelékhez a cukrot a tejjel feltesszük forrni, és a tejjel elkevert pudingport is beleöntjük. Sűrűsödésig főzzük. A tejszínt kemény habbá felverjük a kávéporral, de csak 2 dl legyen, mert a 3 dl maradékot, majd a krémre nyomjuk.
A kávékrémmel megtöltjük a félbevágott fánkokat, a tetejére tejszínhabot nyomunk, és rárakjuk a tészta tetejét.
A barna cukrot a citromlével, 1 ek vízzel feltesszük forrni. Akkor jó, ha már elpárolgott a víz, és karamellás lesz. Könnyen rá lehet folyatni a fánkok tetejére, és megszórni pirított manduladarabokkal.
Ebből a mennyiségből 8 db fánk lett.