Eckler fánk

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 2,5 dl víz
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg liszt
  • csipet só
  • 3 tojás
  • 2 tojássárgája

A töltelékhez

  • 1 csomag 2 in 1 instant kávépor
  • 5 dl édes habtejszín
  • 4 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 ek cukor

A tetejére

  • 3 ek barna cukor
  • 1 ek citromlé
  • 1 ek víz

Díszítésnek

  • pörkölt manduladarabok

Elkészítése:

A vizet a vajjal, sóval felforraljuk, beleszórjuk a lisztet, és addig keverjük, amíg el nem válik az edény falától. Egyesével beledolgozzuk a tojásokat, és géppel jól kikeverjük sima tésztává. Habzsákba szedjük, és sütőpapírral bélelt tepsire hosszúkás, kétsoros csíkot nyomunk.

180 fokos sütőbe 25 percig sütjük. A sütőt ne nyissuk ki!

A töltelékhez a cukrot a tejjel feltesszük forrni, és a tejjel elkevert pudingport is beleöntjük. Sűrűsödésig főzzük. A tejszínt kemény habbá felverjük a kávéporral, de csak 2 dl legyen, mert a 3 dl maradékot, majd a krémre nyomjuk.

A kávékrémmel megtöltjük a félbevágott fánkokat, a tetejére tejszínhabot nyomunk, és rárakjuk a tészta tetejét.

A barna cukrot a citromlével, 1 ek vízzel feltesszük forrni. Akkor jó, ha már elpárolgott a víz, és karamellás lesz. Könnyen rá lehet folyatni a fánkok tetejére, és megszórni pirított manduladarabokkal.

Ebből a mennyiségből 8 db fánk lett.