Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Drezdai kalács recept

Drezdai kalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 150 g mazsola
    • 3 ml rum
    • 50 dkg liszt
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 10 dkg porcukor
    • 5 dkg élesztő
    • 2 dl tej
    • 20 dkg vaj
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só
    • 20 dkg cukrozott kandírozott vegyes gyümölcs
    • 0,5 tk őrölt fahéj
    • 0,5 tk őrölt szegfűszeg
    • 0,5 tk őrölt szerecsendió
    • 1 db citrom reszelt héja
    • 1 db narancs reszelt héja

    Díszítéshez:

    • 7,5 dkg vaj
    • 7,5 dkg porcukor

    Elkészítése:
    A mazsolát a rumba beáztatjuk. A tejet,porcukrot és az élesztőt egy tálba tesszük és elkeverjük. A cukrozott gyümölcsöket apróra vágjuk. A lisztbe keverjük a sót, a vajat felolvasztjuk. Amikor az élesztő felfutott,hozzáadjuk a tojást,olvasztott vajat,őrölt fűszereket,narancs és a citrom reszelt héját. Alaposan összekeverjük, majd a liszthez öntjük. A tésztát alaposan összegyúrjuk, majd hozzátesszük a mazsolát és a gyümölcsöket. Ismét alaposan összegyúrjuk, majd letakarjuk és meleg helyen kétszeresére kelesztjük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.Kelesztés után átmozgatjuk a tésztát majd 30 cm hosszú,elkeskenyedő végű rudat nyújtunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és még 15 percig kelesztjük. 170 fokon 50 percig sütjük. A kisült kalács tetejét még forrón lekenjük olvasztott vajjal és vastagon leporcukrozzuk. A teljesen kihűlt kalácsot fóliába csomagolva hűvös helyen tároljuk

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá