Hozzávalók:
Díszítéshez:
Elkészítése:
A mazsolát a rumba beáztatjuk. A tejet,porcukrot és az élesztőt egy tálba tesszük és elkeverjük. A cukrozott gyümölcsöket apróra vágjuk. A lisztbe keverjük a sót, a vajat felolvasztjuk. Amikor az élesztő felfutott,hozzáadjuk a tojást,olvasztott vajat,őrölt fűszereket,narancs és a citrom reszelt héját. Alaposan összekeverjük, majd a liszthez öntjük. A tésztát alaposan összegyúrjuk, majd hozzátesszük a mazsolát és a gyümölcsöket. Ismét alaposan összegyúrjuk, majd letakarjuk és meleg helyen kétszeresére kelesztjük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.Kelesztés után átmozgatjuk a tésztát majd 30 cm hosszú,elkeskenyedő végű rudat nyújtunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és még 15 percig kelesztjük. 170 fokon 50 percig sütjük. A kisült kalács tetejét még forrón lekenjük olvasztott vajjal és vastagon leporcukrozzuk. A teljesen kihűlt kalácsot fóliába csomagolva hűvös helyen tároljuk