Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diplomatakrémes recept

Diplomatakrémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Piskóta:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek finomliszt
    • 2 ek kakaópor
    • ½ csomag sütőpor
    • 1 cs só
    • 6 ek kristálycukor

    Krém:

    • 7 dl habtejszín
    • 6 dl tej
    • 2 csomag  vaníliás cukor
    • 2 csomag  vaníliás pudingpor
    • 2 csomag  zselatinfix
    • 3 db bio citrom héja és egynek a leve
    • 15 dkg cukor

     

    • 2 csomag (kb. 40 dkg) mirelit leveles tészta

    Elkészítése:

    A sütemény elkészítés kezdjük a piskótával. Ehhez válasszuk ketté a tojásokat. A fehérjét a fele mennyiségű cukorral (azaz 3 ek ) és egy csipet sóval verjük keményre.

    A sárgáját a maradék cukorral keverjük fehéredésig.

    A két masszát óvatosan forgassuk össze, nem kell egészen, elég, ha márványos marad.

    A keverékre szitáljuk rá a kakaós-sütőporos lisztet és forgató mozdulatokkal alaposan, csomómentesre keverjük össze.

    Sütőpapírral bélelt tepsiben egyenlítsük el a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt süssük készre (tűpróbával ellenőrizzük, a piskótát mielőtt kivennénk).

    Ha kisült, rácson teljesen hűtsük ki.

    A krémhez a tejet a citromok reszelt héjával tegyük fel forrni. A pudingport és a cukrot a citrom kifacsart levével és egy pici tejjel keverjük csomómentesre.

    A tej forrásakor óvatosan, folyamatos keverés mellett öntsük bele az elkevert pudingport és keverjük addig, amíg teljesen be nem sűrűsödik. Ezután a pudingot teljesen hűtsük ki.

    A tejszínhabot verjük keményre.

    A két masszát robotgéppel keverjük a habosra, a keverés közben adjuk hozzá a két csomagnyi zselatinfixet.

    Ezután rakjuk hűtőbe a krémet.

    A leveles lapokat nyújtsuk akkorára amekkora tepsiben a piskótát sütöttük. (A tepsi lehet a sablon).

    Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire és helyezzünk rá egy tepsit. Ez azért kell, hogy a lapok ne puffadjanak nagyon fel a sütés közben.

    Mindkét lapot süssük aranyszínűre kb. 15 perc alatt a 180 fokos sütőben.

    Amint minden alkotóelem elkészült és kihűlt, kezdődhet a süti összeállítása.
    Legalulra helyezzünk egy leveles lapot.

    Erre mehet rá egy réteg krém.

    A félbevágott kakaós piskóta egyik felét erre a krémre tesszük, majd jöhet egy újabb réteg krém.

    Erre kerül a maradék piskóta lap, ezután megint egy réteg krém, majd a leveles lappal zárjuk a süteményt.

    Lesúlyozzuk egy jó vastag szakácskönyvvel és egy éjszakát hűtőszekrényben tartjuk, hogy a krémesünk összeérjen, megpuhuljon.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá