Hozzávalók:
Piskóta:
Krém:
Elkészítése:
A sütemény elkészítés kezdjük a piskótával. Ehhez válasszuk ketté a tojásokat. A fehérjét a fele mennyiségű cukorral (azaz 3 ek ) és egy csipet sóval verjük keményre.
A sárgáját a maradék cukorral keverjük fehéredésig.
A két masszát óvatosan forgassuk össze, nem kell egészen, elég, ha márványos marad.
A keverékre szitáljuk rá a kakaós-sütőporos lisztet és forgató mozdulatokkal alaposan, csomómentesre keverjük össze.
Sütőpapírral bélelt tepsiben egyenlítsük el a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt süssük készre (tűpróbával ellenőrizzük, a piskótát mielőtt kivennénk).
Ha kisült, rácson teljesen hűtsük ki.
A krémhez a tejet a citromok reszelt héjával tegyük fel forrni. A pudingport és a cukrot a citrom kifacsart levével és egy pici tejjel keverjük csomómentesre.
A tej forrásakor óvatosan, folyamatos keverés mellett öntsük bele az elkevert pudingport és keverjük addig, amíg teljesen be nem sűrűsödik. Ezután a pudingot teljesen hűtsük ki.
A tejszínhabot verjük keményre.
A két masszát robotgéppel keverjük a habosra, a keverés közben adjuk hozzá a két csomagnyi zselatinfixet.
Ezután rakjuk hűtőbe a krémet.
A leveles lapokat nyújtsuk akkorára amekkora tepsiben a piskótát sütöttük. (A tepsi lehet a sablon).
Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire és helyezzünk rá egy tepsit. Ez azért kell, hogy a lapok ne puffadjanak nagyon fel a sütés közben.
Mindkét lapot süssük aranyszínűre kb. 15 perc alatt a 180 fokos sütőben.
Amint minden alkotóelem elkészült és kihűlt, kezdődhet a süti összeállítása.
Legalulra helyezzünk egy leveles lapot.
Erre mehet rá egy réteg krém.
A félbevágott kakaós piskóta egyik felét erre a krémre tesszük, majd jöhet egy újabb réteg krém.
Erre kerül a maradék piskóta lap, ezután megint egy réteg krém, majd a leveles lappal zárjuk a süteményt.
Lesúlyozzuk egy jó vastag szakácskönyvvel és egy éjszakát hűtőszekrényben tartjuk, hogy a krémesünk összeérjen, megpuhuljon.