Diplomatakrémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Piskóta:

  • 6 db tojás
  • 4 ek finomliszt
  • 2 ek kakaópor
  • ½ csomag sütőpor
  • 1 cs só
  • 6 ek kristálycukor

Krém:

  • 7 dl habtejszín
  • 6 dl tej
  • 2 csomag  vaníliás cukor
  • 2 csomag  vaníliás pudingpor
  • 2 csomag  zselatinfix
  • 3 db bio citrom héja és egynek a leve
  • 15 dkg cukor

 

  • 2 csomag (kb. 40 dkg) mirelit leveles tészta

Elkészítése:

A sütemény elkészítés kezdjük a piskótával. Ehhez válasszuk ketté a tojásokat. A fehérjét a fele mennyiségű cukorral (azaz 3 ek ) és egy csipet sóval verjük keményre.

A sárgáját a maradék cukorral keverjük fehéredésig.

A két masszát óvatosan forgassuk össze, nem kell egészen, elég, ha márványos marad.

A keverékre szitáljuk rá a kakaós-sütőporos lisztet és forgató mozdulatokkal alaposan, csomómentesre keverjük össze.

Sütőpapírral bélelt tepsiben egyenlítsük el a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt süssük készre (tűpróbával ellenőrizzük, a piskótát mielőtt kivennénk).

Ha kisült, rácson teljesen hűtsük ki.

A krémhez a tejet a citromok reszelt héjával tegyük fel forrni. A pudingport és a cukrot a citrom kifacsart levével és egy pici tejjel keverjük csomómentesre.

A tej forrásakor óvatosan, folyamatos keverés mellett öntsük bele az elkevert pudingport és keverjük addig, amíg teljesen be nem sűrűsödik. Ezután a pudingot teljesen hűtsük ki.

A tejszínhabot verjük keményre.

A két masszát robotgéppel keverjük a habosra, a keverés közben adjuk hozzá a két csomagnyi zselatinfixet.

Ezután rakjuk hűtőbe a krémet.

A leveles lapokat nyújtsuk akkorára amekkora tepsiben a piskótát sütöttük. (A tepsi lehet a sablon).

Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire és helyezzünk rá egy tepsit. Ez azért kell, hogy a lapok ne puffadjanak nagyon fel a sütés közben.

Mindkét lapot süssük aranyszínűre kb. 15 perc alatt a 180 fokos sütőben.

Amint minden alkotóelem elkészült és kihűlt, kezdődhet a süti összeállítása.
Legalulra helyezzünk egy leveles lapot.

Erre mehet rá egy réteg krém.

A félbevágott kakaós piskóta egyik felét erre a krémre tesszük, majd jöhet egy újabb réteg krém.

Erre kerül a maradék piskóta lap, ezután megint egy réteg krém, majd a leveles lappal zárjuk a süteményt.

Lesúlyozzuk egy jó vastag szakácskönyvvel és egy éjszakát hűtőszekrényben tartjuk, hogy a krémesünk összeérjen, megpuhuljon.