Diplomata krémes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 csomag bolti leveles tészta
Piskóta:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 evőkanál (gluténmentes) liszt
- 1 evőkanál kukoricakeményítő
- 1 kiskanál sütőpor
- 6 evőkanál cukor
- 1 evőkanál kakaópor
Krém:
- 5 dl habtejszín
- 5 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 5 evőkanál cukor
- 1 citrom reszelt héja és leve
Elkészítése:
A tésztát liszttel szórt lapon elfelezzük és kinyújtjuk. Külön-külön 190 fokon megsütjük kb 10-12 perc alatt.
A piskóta száraz hozzávalóit elkeverjük. A tojásokat a cukorral habosra keverjük (nem kell szétválasztani). Apránként adagoljuk a tojásos masszába a lisztes keveréket. Kézi habverővel óvatosan, lazán beleforgatjuk.
Egy 30*38 cm-es sütőpapírral fedett tepsibe simítjuk a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréssel, 13-15 percig sütjük. Rácson hűtjük, majd keresztben elvágjuk.
A jól behűtött tejszínt felverjük, majd hűtőbe tesszük felhasználásig. Cukor nem kell hozzá, elég ami benne van.
A pudingokat cukorral és a tejjel sűrűre főzzük a szokásos módon. A citrom reszelt héját és levét a langyosra hűlt krémmel kihabosítjuk. Ezután a habot kanalanként, kézi habverővel beledolgozzuk a kihűlt pudingba.
Egy 30*35 cm-es tálcára tesszük az egyik kisült leveles tésztalapot. Erre a krém harmadát simítjuk, majd a kakaós piskóta felét tesszük. Újra krémet simítunk és a piskóta másik felét tesszük. Az utolsó réteg krémet rásimítjuk, leveles tésztával lezárjuk.
Pár órára hűtőbe tesszük. Szeletelés előtt porcukorral megszórjuk, majd tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Gluténmentesen készítettem, de búzalisztből is készíthetjük ezekkel az arányokkal. Kevesebb cukrot tettem bele, ha édesebben szereti valaki, tegyen hozzá többet.