Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós szelet recept

Diós szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg liszt
    • 10 dkg zsír (v. 15 dkg vaj)
    • 8 dkg porcukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 0,5 csomag sütőpor
    • 1 ek tejföl
    • reszelt citromhéj
    • csipet só

    Diós töltelék:

    • 20 dkg darált dió
    • 10 dkg porcukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • őrölt fahéj
    • reszelt citromhéj
    • ízlés szerint lekvár az elősütött tészta megkenéséhez

    Elkészítése:

    A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, a sütőporral, a reszelt citromhéjjal, majd adjuk hozzá a zsírt (v. vajat), és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kezd morzsalékos lenni, keverjük hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd adjuk hozzá a tojássárgáját és a tejfölt. Ezután gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. (Ha túl száraz lenne a tészta, akkor még egy kevés tejfölt tehetünk hozzá.)

    Az összegyúrt tésztát nyújtsuk ki, majd helyezzük egy 20×30 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe. (Én a sütőpapíron nyújtom ki, és azzal együtt emelem át a tepsibe.)

    Előmelegített sütőbe tegyük be, majd közepes hőfokon (180 fok) 15 perc alatt süssük elő a tésztát. Ezután vegyük ki a sütőből, majd kenjük meg lekvárral, és kenjük rá a diós tölteléket.

    Töltelék készítése:

    A darált diót keverjük össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, ízlés szerint őrölt fahéjjal és a reszelt citromhéjjal.

    A tojásfehérjéket egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd óvatosan, apránként keverjük hozzá a diós keverékhez.

    Az elősütött tésztát kenjük meg ízlés szerint lekvárral, és óvatosan kenjük a tetejére a diós-habos masszát.

    Ezután tegyük vissza a sütőbe, majd közepes hőfokon kb. 15 perc alatt süssük szép aranybarnára. A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.

    Tálalás előtt a sütemény tetejét porcukorral szórjuk meg, majd ízlés szerint szeleteljük fel.

    A diós szelet kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 443 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 48 g
    Zsír: 23 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá