Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós-répás tekercs recept

Diós-répás tekercs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 4 tojás
    • 10 dkg sárgarépa (2 kisebb, reszelve)
    • 8 dkg cukor
    • 8 dkg liszt
    • 4 dkg darált dió
    • 1/3-ad csomag sütőpor

    Krém:

    • 2 dkg étkezési keményítő
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2 tojás sárgája
    • 10 dkg cukor
    • 2,5 dl tej
    • 2 dl hideg habtejszín
    • 1 csomag habfixáló
    • 5-6 szem sárgabarack
    • 1 tábla tortabevonó

    Elkészítése:

    A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a reszelt répával és a cukor felével elkeverjük. A lisztet a dióval és a sütőporral vegyítjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, hozzákeverjük a répás részt, végül a lisztes keveréket is.

    Egy 25*30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, a masszát egyenletesen elkenjük benne, majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

    A krémhez a keményítőt a vaníliás cukorral, a tojás sárgájával, a cukorral és kevés tejjel simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, majd a péppel besűrítjük. Lapos tálcára terítjük, hogy hamarabb meghűljön. A hideg tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a kihűlt krémbe forgatjuk.

    A tésztáról lehúzzuk a papírt, a krémet egyenletesen elkenjük rajta. A megmosott, aprított barackot a krémre szórjuk, majd szorosan feltekerjük a tésztát. A csokoládét felolvasztjuk, és a tetejére csurgatjuk! 1-2 órára a hűtőbe tesszük pihenni, utána szeletelhető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek