Diós-répás tekercs

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Diós-répás tekercs

Hozzávalók:
Tészta:

  • 4 tojás
  • 10 dkg sárgarépa (2 kisebb, reszelve)
  • 8 dkg cukor
  • 8 dkg liszt
  • 4 dkg darált dió
  • 1/3-ad csomag sütőpor

Krém:

  • 2 dkg étkezési keményítő
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás sárgája
  • 10 dkg cukor
  • 2,5 dl tej
  • 2 dl hideg habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 5-6 szem sárgabarack
  • 1 tábla tortabevonó

Elkészítése:

A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a reszelt répával és a cukor felével elkeverjük. A lisztet a dióval és a sütőporral vegyítjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, hozzákeverjük a répás részt, végül a lisztes keveréket is.

Egy 25*30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, a masszát egyenletesen elkenjük benne, majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

A krémhez a keményítőt a vaníliás cukorral, a tojás sárgájával, a cukorral és kevés tejjel simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, majd a péppel besűrítjük. Lapos tálcára terítjük, hogy hamarabb meghűljön. A hideg tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a kihűlt krémbe forgatjuk.

A tésztáról lehúzzuk a papírt, a krémet egyenletesen elkenjük rajta. A megmosott, aprított barackot a krémre szórjuk, majd szorosan feltekerjük a tésztát. A csokoládét felolvasztjuk, és a tetejére csurgatjuk! 1-2 órára a hűtőbe tesszük pihenni, utána szeletelhető.