Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós rácsos linzer recept

Diós rácsos linzer
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg margarin
    • 30 dkg liszt
    • 30 dkg darált dió
    • 30 dkg kristálycukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • baracklekvár

    Elkészítése:

    A margarint megolvasztjuk. Hozzáadjuk a tojást és robotgéppel habosra keverjük.  Hozzáadjuk a cukrot, és tovább keverjük a robotgéppel kb 3-4 percig. Ezután hozzáadjuk a darált diót és lisztet, majd egy fakanál segítségével sima, ragacsos masszává keverjük.

    Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. A massza nagy részét  belenyomkodjuk a tepsibe (nem nyújtható, mert ragacsos). Baracklekvárral megkenjük a tetejét.

    A maradék tésztánkhoz annyi lisztet adunk, hogy rudakat tudjunk sodorni a sütemény tetejére. Ez lesz a rács. Előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt közepes fokozaton megsütjük.

    Porcukorral meghintve tálaljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá