Diós rácsos linzer

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 30 dkg margarin
  • 30 dkg liszt
  • 30 dkg darált dió
  • 30 dkg kristálycukor
  • 1 tojás
  • baracklekvár

Elkészítése:

A margarint megolvasztjuk. Hozzáadjuk a tojást és robotgéppel habosra keverjük.  Hozzáadjuk a cukrot, és tovább keverjük a robotgéppel kb 3-4 percig. Ezután hozzáadjuk a darált diót és lisztet, majd egy fakanál segítségével sima, ragacsos masszává keverjük.

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. A massza nagy részét  belenyomkodjuk a tepsibe (nem nyújtható, mert ragacsos). Baracklekvárral megkenjük a tetejét.

A maradék tésztánkhoz annyi lisztet adunk, hogy rudakat tudjunk sodorni a sütemény tetejére. Ez lesz a rács. Előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt közepes fokozaton megsütjük.

Porcukorral meghintve tálaljuk.