Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós pite recept

Diós pite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 30 dkg liszt
    • 10 dkg vaj
    • 10 dkg margarin
    • 7,5 dkg cukor
    • 2 ek tejföl
    • 1 ek rum
    • reszelt citromhéj
    • fél csomag sütőpor

    Töltelék:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 16 dkg cukor
    • citromhéj
    • 0,5 kk őrölt fahéj
    • 20 dkg darált dió
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje felverve habnak
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a tészta kenéséhez

    Elkészítése:

    A lisztből a meglangyosított margarin és vaj, a cukor, tejföl, rum és a reszelt citromhéj hozzáadásával tésztát gyúrunk. 15-20 percig hűtőben pihentetjük.

    Ezután két egyforma részre osztjuk, s liszttel meghintett gyúródeszkán mindkettőt tepsi nagyságúra (40 x 35) nyújtjuk.

    A töltelékhez habosra keverjük a tojások sárgáját, hozzáadjuk a cukrot, reszelt citromhéjat, az őrölt fahéjat és darált diót. Ha ezeket jól összekevertük, óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot is.

    Az egyik tésztát a tepsi aljára helyezzük. Rásimítjuk a tölteléket, majd befedjük a tészta másik felével. Lekenjük a felvert tojással, villával megszurkáljuk.

    Előmelegített sütőben, 200 °C -on 30 percig sütjük

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá