Diós pite

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Diós pite

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg margarin
  • 7,5 dkg cukor
  • 2 ek tejföl
  • 1 ek rum
  • reszelt citromhéj
  • fél csomag sütőpor

Töltelék:

  • 4 tojássárgája
  • 16 dkg cukor
  • citromhéj
  • 0,5 kk őrölt fahéj
  • 20 dkg darált dió
  • 4 tojásfehérje felverve habnak
  • 1 tojás a tészta kenéséhez

Elkészítése:

A lisztből a meglangyosított margarin és vaj, a cukor, tejföl, rum és a reszelt citromhéj hozzáadásával tésztát gyúrunk. 15-20 percig hűtőben pihentetjük.

Ezután két egyforma részre osztjuk, s liszttel meghintett gyúródeszkán mindkettőt tepsi nagyságúra (40 x 35) nyújtjuk.

A töltelékhez habosra keverjük a tojások sárgáját, hozzáadjuk a cukrot, reszelt citromhéjat, az őrölt fahéjat és darált diót. Ha ezeket jól összekevertük, óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot is.

Az egyik tésztát a tepsi aljára helyezzük. Rásimítjuk a tölteléket, majd befedjük a tészta másik felével. Lekenjük a felvert tojással, villával megszurkáljuk.

Előmelegített sütőben, 200 °C -on 30 percig sütjük