Diós, leveles tekercs recept

Hozzávalók:
- 50 dkg leveles tészta
- 5 dkg margarin (olvasztott)
- 10 dkg dió (darált)
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A tésztát tekerjük ki (ha fagyasztott, olvasszuk ki és nyújtsuk téglalap alakúra), kenjük meg az olvasztott margarinnal, oszlassuk el a tésztán a darált diót, majd a kétféle cukrot.
A téglalap hosszabbik részétől kezdve függőlegesen vágjunk kb 5 cm-es csíkokat, majd egyenként tekerjük fel a tésztát.
Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, kenjük meg a sütiket tojással vagy vízzel, majd 200 fokra előmelegített sütőben süssük szép aranybarnára.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »