Diós-lekváros keksz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Keksz:
- 125 g vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 90 g keményítő
- 90 g porcukor
- 140 ml olaj
- 1 teáskanál sütőpor
- 40 dkg finomliszt
- 20 dkg darált dió
Töltelék:
- lekvár (savanykás, nálunk kajszi)
Díszítés:
- étcsokoládé
- kevés olaj
- dió
Elkészítése:
Keksz:
A keksz száraz hozzávalóit összekeverjük, majd elmorzsoljuk a vajjal. Ezután hozzáadjuk a tojást és az olajat is és összeállítjuk a tésztát, majd végül a diót is belegyúrjuk. Ha morzsolódna és nem állna össze a tészta, mint nekünk, akkor adjunk hozzá 1-2 evőkanál tejfölt és azzal gyúrjuk össze.
A tésztát vágjuk 2-3 darabra (így könnyebb lesz nyújtani) és a darabokat egyenként nyújtsuk 2-3 mm vastagra. Ezután szaggassuk ki ízlés szerinti formával vagy vágjuk fel derelyevágóval (mi kb 4*4 cm-es darabokra vágtuk).
Tegyük sütőpapíros tepsire és 180 fokra melegített sütőben süssük kb 12-15 percig (amíg kissé színesedni kezd).
Összeállítás:
Ha szeretnénk, akkor csokival díszíthetjük a kekszeket. A kekszek felét mártsuk összeállítás előtt pár csepp olajjat felolvasztott csokiba, majd hagyjuk megszáradni (ha szeretnénk díszítésképp tehetünk bele egy darabos diót is amíg a csoki még nem kötött meg).
Az üres kekszre tegyünk lekvárt, majd tegyük rá a csokis kekszet és kissé nyomkodjuk össze. Hagyjuk néhány órát állni, hogy a keksz megpuhuljon kellőképpen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »