Diós-lekváros keksz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Keksz:
- 125 g vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 90 g keményítő
- 90 g porcukor
- 140 ml olaj
- 1 teáskanál sütőpor
- 40 dkg finomliszt
- 20 dkg darált dió
Töltelék:
- lekvár (savanykás, nálunk kajszi)
Díszítés:
- étcsokoládé
- kevés olaj
- dió
Elkészítése:
Keksz:
A keksz száraz hozzávalóit összekeverjük, majd elmorzsoljuk a vajjal. Ezután hozzáadjuk a tojást és az olajat is és összeállítjuk a tésztát, majd végül a diót is belegyúrjuk. Ha morzsolódna és nem állna össze a tészta, mint nekünk, akkor adjunk hozzá 1-2 evőkanál tejfölt és azzal gyúrjuk össze.
A tésztát vágjuk 2-3 darabra (így könnyebb lesz nyújtani) és a darabokat egyenként nyújtsuk 2-3 mm vastagra. Ezután szaggassuk ki ízlés szerinti formával vagy vágjuk fel derelyevágóval (mi kb 4*4 cm-es darabokra vágtuk).
Tegyük sütőpapíros tepsire és 180 fokra melegített sütőben süssük kb 12-15 percig (amíg kissé színesedni kezd).
Összeállítás:
Ha szeretnénk, akkor csokival díszíthetjük a kekszeket. A kekszek felét mártsuk összeállítás előtt pár csepp olajjat felolvasztott csokiba, majd hagyjuk megszáradni (ha szeretnénk díszítésképp tehetünk bele egy darabos diót is amíg a csoki még nem kötött meg).
Az üres kekszre tegyünk lekvárt, majd tegyük rá a csokis kekszet és kissé nyomkodjuk össze. Hagyjuk néhány órát állni, hogy a keksz megpuhuljon kellőképpen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »
7 tökéletes levesbetét, amitől a házi leves igazán különleges lesz
Fedezd fel a legjobb házi levesbetéteket: grízgaluska, zsemlegombóc, csipet
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.29. kedd
Különleges gyümölcsös és mediterrán levesek, fűszeres, mégis könnyen elkész
Tovább olvasom »