Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós-lekváros keksz recept

Diós-lekváros keksz
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
  • Hozzávalók:
    Keksz:

    • 125 g vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 90 g keményítő
    • 90 g porcukor
    • 140 ml olaj
    • 1 teáskanál sütőpor
    • 40 dkg finomliszt
    • 20 dkg darált dió

    Töltelék:

    • lekvár (savanykás, nálunk kajszi)

    Díszítés:

    • étcsokoládé
    • kevés olaj
    • dió

    Elkészítése:

    Keksz:

    A keksz száraz hozzávalóit összekeverjük, majd elmorzsoljuk a vajjal. Ezután hozzáadjuk a tojást és az olajat is és összeállítjuk a tésztát, majd végül a diót is belegyúrjuk. Ha morzsolódna és nem állna össze a tészta, mint nekünk, akkor adjunk hozzá 1-2 evőkanál tejfölt és azzal gyúrjuk össze.

    A tésztát vágjuk 2-3 darabra (így könnyebb lesz nyújtani) és a darabokat egyenként nyújtsuk 2-3 mm vastagra. Ezután szaggassuk ki ízlés szerinti formával vagy vágjuk fel derelyevágóval (mi kb 4*4 cm-es darabokra vágtuk).

    Tegyük sütőpapíros tepsire és 180 fokra melegített sütőben süssük kb 12-15 percig (amíg kissé színesedni kezd).

    Összeállítás:

    Ha szeretnénk, akkor csokival díszíthetjük a kekszeket. A kekszek felét mártsuk összeállítás előtt pár csepp olajjat felolvasztott csokiba, majd hagyjuk megszáradni (ha szeretnénk díszítésképp tehetünk bele egy darabos diót is amíg a csoki még nem kötött meg).

    Az üres kekszre tegyünk lekvárt, majd tegyük rá a csokis kekszet és kissé nyomkodjuk össze. Hagyjuk néhány órát állni, hogy a keksz megpuhuljon kellőképpen.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek