Diós-lekváros keksz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Keksz:
- 125 g vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 90 g keményítő
- 90 g porcukor
- 140 ml olaj
- 1 teáskanál sütőpor
- 40 dkg finomliszt
- 20 dkg darált dió
Töltelék:
- lekvár (savanykás, nálunk kajszi)
Díszítés:
- étcsokoládé
- kevés olaj
- dió
Elkészítése:
Keksz:
A keksz száraz hozzávalóit összekeverjük, majd elmorzsoljuk a vajjal. Ezután hozzáadjuk a tojást és az olajat is és összeállítjuk a tésztát, majd végül a diót is belegyúrjuk. Ha morzsolódna és nem állna össze a tészta, mint nekünk, akkor adjunk hozzá 1-2 evőkanál tejfölt és azzal gyúrjuk össze.
A tésztát vágjuk 2-3 darabra (így könnyebb lesz nyújtani) és a darabokat egyenként nyújtsuk 2-3 mm vastagra. Ezután szaggassuk ki ízlés szerinti formával vagy vágjuk fel derelyevágóval (mi kb 4*4 cm-es darabokra vágtuk).
Tegyük sütőpapíros tepsire és 180 fokra melegített sütőben süssük kb 12-15 percig (amíg kissé színesedni kezd).
Összeállítás:
Ha szeretnénk, akkor csokival díszíthetjük a kekszeket. A kekszek felét mártsuk összeállítás előtt pár csepp olajjat felolvasztott csokiba, majd hagyjuk megszáradni (ha szeretnénk díszítésképp tehetünk bele egy darabos diót is amíg a csoki még nem kötött meg).
Az üres kekszre tegyünk lekvárt, majd tegyük rá a csokis kekszet és kissé nyomkodjuk össze. Hagyjuk néhány órát állni, hogy a keksz megpuhuljon kellőképpen.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Hűs nyári örömök: 9 isteni gyümölcsleves recept
Ebben a válogatásban kilenc különleges gyümölcslevest gyűjtöttünk össze, am
Tovább olvasom »
A legfinomabb házi gyömbérszörp
A gyömbér nemcsak jellegzetes aromája és kellemesen csípős íze miatt kedvel
Tovább olvasom »
Így készül a tökéletes alaplé – Tippek és trükkök lépésről lépésre
Egy igazán jó alaplé a lelke számtalan levesnek, mártásnak, rizottónak, sőt
Tovább olvasom »
TOP 5 grill pác, ami minden visz
A nyári grillpartik titkos fegyvere nem a grillsütő vagy a szélcsendes idő,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.04.22 kedd
Van, amikor egyszerűen semmi ötletünk sincs, mit tegyünk az asztalra – főle
Tovább olvasom »
Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »