Diós kosárkák recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 cs sütőpor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 ek porcukor
- csipet só
- 1-2 ek tejföl ( annyi tejföl, hogy jól formálható tésztát kapjunk)
Töltelék:
- (meggy)lekvár
- kb 30-35 szem magozott meggy, vagy más darabolt gyümölcs
Diós hab:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 32 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- Pár csepp citromlé
- 40 dkg darált dió
Elkészítése:
A lisztet a sóval, a sütőporral elkeverjük és a margarinnal összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, vaníliás cukrot, porcukrot és a tejfölt. Csak annyit adjunk hozzá, hogy jól formázható legyen. A kosár formákat margarinnal kikenjük, majd mindegyikbe diónyi adagot teszünk, majd belenyomkodjuk.
Ez az adag kb 30 darabra elég. Mindegyik kosárka belsejét megkenjük egy teáskanál lekvárral, majd teszünk bele 1-1 szem meggyet, vagy másmilyen gyümölcsdarabot.
A habhoz a fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, adunk hozzá citromlevet és reszelt citrom héjat is, majd beleforgatjuk a diót. Kanállal beletöltjük a habot a kosárkákba. Előmelegített 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
Ha megsült tálcára tesszük és porcukorral meghintjük.