Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós kosárkák recept

Diós kosárkák
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 40 dkg liszt
    • 25 dkg margarin
    • 1 cs sütőpor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 ek porcukor
    • csipet só
    • 1-2 ek tejföl ( annyi tejföl, hogy jól formálható tésztát kapjunk)

    Töltelék:

    • (meggy)lekvár
    • kb 30-35 szem magozott meggy, vagy más darabolt gyümölcs

    Diós hab:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 32 dkg porcukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • Pár csepp citromlé
    • 40 dkg darált dió

    Elkészítése:

    A lisztet a sóval, a sütőporral elkeverjük és a margarinnal összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, vaníliás cukrot, porcukrot és a tejfölt. Csak annyit adjunk hozzá, hogy jól formázható legyen. A kosár formákat margarinnal kikenjük, majd mindegyikbe diónyi adagot teszünk, majd belenyomkodjuk.

    Ez az adag kb 30 darabra elég. Mindegyik kosárka belsejét megkenjük egy teáskanál lekvárral, majd teszünk bele 1-1 szem meggyet, vagy másmilyen gyümölcsdarabot.

    Kosárkák-2
    A habhoz a fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, adunk hozzá citromlevet és reszelt citrom héjat is, majd beleforgatjuk a diót. Kanállal beletöltjük a habot a kosárkákba. Előmelegített 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
    Kosárkák-4
    Ha megsült tálcára tesszük és porcukorral meghintjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá