Diós kosárkák

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 cs sütőpor
  • 2 tojás sárgája
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 ek porcukor
  • csipet só
  • 1-2 ek tejföl ( annyi tejföl, hogy jól formálható tésztát kapjunk)

Töltelék:

  • (meggy)lekvár
  • kb 30-35 szem magozott meggy, vagy más darabolt gyümölcs

Diós hab:

  • 4 tojás fehérje
  • 32 dkg porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • Pár csepp citromlé
  • 40 dkg darált dió

Elkészítése:

A lisztet a sóval, a sütőporral elkeverjük és a margarinnal összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, vaníliás cukrot, porcukrot és a tejfölt. Csak annyit adjunk hozzá, hogy jól formázható legyen. A kosár formákat margarinnal kikenjük, majd mindegyikbe diónyi adagot teszünk, majd belenyomkodjuk.

Ez az adag kb 30 darabra elég. Mindegyik kosárka belsejét megkenjük egy teáskanál lekvárral, majd teszünk bele 1-1 szem meggyet, vagy másmilyen gyümölcsdarabot.

Kosárkák-2
A habhoz a fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, adunk hozzá citromlevet és reszelt citrom héjat is, majd beleforgatjuk a diót. Kanállal beletöltjük a habot a kosárkákba. Előmelegített 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
Kosárkák-4
Ha megsült tálcára tesszük és porcukorral meghintjük.