Diós kosárka recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 28 dkg finomliszt (ha nagyon lágy a tészta, akkor egy kicsit lehet még hozzáadni, de nem sokat)
- 20 dkg vaj
- 8 dkg porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
Töltelék:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg dió
- ízlés szerint sárgabaracklekvár
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Ha nagyon lágy a tészta, egy kicsi lisztet rakhatunk hozzá, de ne sokat, mert akkor lisztízű és kemény lesz, az pedig akkor nem lesz jó (én hűtőbe szoktam rakni pihenni, amíg a tölteléket elkészítem).
Amíg pihen a tészta a hűtőben, elkészítjük a tölteléket.
A tojásfehérjéket habbá verjük. Ledaráljuk a diót, majd összekeverjük a porcukorral és a felvert habhoz kavarjuk.
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Elővesszük a kosárka formákat, majd vajjal kikenjük és liszttel megszórjuk.
A hűtőből kivesszük a tésztát. Béleljük ki a formákat: a tésztából annyit vegyünk le, hogy a formákat kitöltse.
Baracklekvárral töltjük az alját és rárakunk egy adag diós habot.
Miután megtöltöttük az összes formát, tepsire sorakoztatjuk és berakjuk az előmelegített sütőbe, ahol aranybarnára sütjük.
Ha kész, hűlni hagyjuk (én nem szoktam várni vele), majd a formából kiborítva tányérra/tálcára tesszük.
Nekem 10 db formám van és ebből az adagból kb 20 db süti lett. Attól függ, hogy milyen vastagon béleljük tésztával a formát.
Aki szereti porcukorral is megszórhatja a kosárkák tetejét, ha kihűltek.
Tipp:
Ez a recept édesanyámtól való. Anya sok-sok éve készítette ezt először és azóta is csinálja, ami az egyik kedvenc sütink lett a családban :) Szerencsére sikerült nekem is eltanulnom tőle, bár a forma miatt nekem dagik szoktak lenni és a diótölteléket sem szoktam sajnálni belőle, mert nekem az a gyengém ebben a sütiben :) Fele adagba rakok lekvárt is, a másik felébe pedig csak diótölteléket szoktam tenni, ahogy a képen is látható. Remélem, hogy sokan kipróbáljátok és ízleni fog nektek is. Nem egy fogyókúrás süti, de nagyon finom :) Jó étvágyat mindenkinek hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »