Diós kosárka recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 28 dkg finomliszt (ha nagyon lágy a tészta, akkor egy kicsit lehet még hozzáadni, de nem sokat)
- 20 dkg vaj
- 8 dkg porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
Töltelék:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg dió
- ízlés szerint sárgabaracklekvár
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Ha nagyon lágy a tészta, egy kicsi lisztet rakhatunk hozzá, de ne sokat, mert akkor lisztízű és kemény lesz, az pedig akkor nem lesz jó (én hűtőbe szoktam rakni pihenni, amíg a tölteléket elkészítem).
Amíg pihen a tészta a hűtőben, elkészítjük a tölteléket.
A tojásfehérjéket habbá verjük. Ledaráljuk a diót, majd összekeverjük a porcukorral és a felvert habhoz kavarjuk.
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Elővesszük a kosárka formákat, majd vajjal kikenjük és liszttel megszórjuk.
A hűtőből kivesszük a tésztát. Béleljük ki a formákat: a tésztából annyit vegyünk le, hogy a formákat kitöltse.
Baracklekvárral töltjük az alját és rárakunk egy adag diós habot.
Miután megtöltöttük az összes formát, tepsire sorakoztatjuk és berakjuk az előmelegített sütőbe, ahol aranybarnára sütjük.
Ha kész, hűlni hagyjuk (én nem szoktam várni vele), majd a formából kiborítva tányérra/tálcára tesszük.
Nekem 10 db formám van és ebből az adagból kb 20 db süti lett. Attól függ, hogy milyen vastagon béleljük tésztával a formát.
Aki szereti porcukorral is megszórhatja a kosárkák tetejét, ha kihűltek.
Tipp:
Ez a recept édesanyámtól való. Anya sok-sok éve készítette ezt először és azóta is csinálja, ami az egyik kedvenc sütink lett a családban :) Szerencsére sikerült nekem is eltanulnom tőle, bár a forma miatt nekem dagik szoktak lenni és a diótölteléket sem szoktam sajnálni belőle, mert nekem az a gyengém ebben a sütiben :) Fele adagba rakok lekvárt is, a másik felébe pedig csak diótölteléket szoktam tenni, ahogy a képen is látható. Remélem, hogy sokan kipróbáljátok és ízleni fog nektek is. Nem egy fogyókúrás süti, de nagyon finom :) Jó étvágyat mindenkinek hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »